Aktiviteter




2015, januari-februari
Som ett led i den pågående distanssatsningen vid institutionen inbjuds personalen att delta i två olika workshops, som behandlar två områden när det gäller teknikanvändning inom distansundervisning.

A. Adobe Connect Pro Skapa rum med enkla länkar, inspelningar (administrera och dela, studentseminarier), polls, grupp-/brake out-rooms, inställningar för webbkamera och head-set, dela skärm och dokument, webbläsarrekommendationer och felsökningsguider

B. Ljudsätta bildspel
Hur ljudsätter man en Powerpoint (PC/Mac) eller Keynote (Mac) på bästa sätt? Under denna workshop behandlas hantering av kringutrustning (mikrofon) och ljudinställningar, infogandet av ljud/föreläsningsröst och bildövergångar i bildspelet och publiceringen av ditt bildspel som filmfil. Dessutom får du lära dig hur du delar din bildspelsföreläsning på webbtjänsten Vimeo, där KKL har ett eget konto, samt hur du ställer in åtkomstnivåer för dina publicerade bildspel.

Fyll i formuläret, under fliken "Anmälningar" i sidmenyraden för att boka workshop-plats!

Anteckningar från Workshop 1, Adobe Connect Pro, 2015-01-22, finns att beskåda här.


Under våren 2013 genomförde IKT-gruppen en kartläggning av de upplevda behoven av IKT-stöd och mediepedagogisk kompetensutveckling. Utifrån kartläggningen beslutade IKT-gruppen om en långsiktig satsning där vi årligen erbjuder ett antal aktiviteter, som tar sikte på de synpunkter och önskemål som framfördes av den undervisande personalen vid institutionen.



Arbeta effektivt med Adobe Connect/iMeet i din undervisning
Datum/tid: 29 oktober 2013, kl 13.00-15.30
Lokal: A206
Janne Nyström tipsar och berättar om sina erfarenheter för att lyckas med nätsändningar via Adobe Connect/iMeet-salarna på LTU. Ta med bärbar dator och (gärna) mic/hörlurset!

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till Janne (Jan.Nystrom(at)ltu.se)!



Arbeta med Jing, skapa korta, kärnfulla lärobjekt direkt på datorskärmen
Datum/tid: 26 nov 2013, 09.30-11.30
Lokal: Aula Flex (Bibliotekets undervisningslokal B1259)
Janne Nyström berättar hur han använder Jing för enkla skärminspelningar av och snabba kommentarer till studenternas arbeten, support till användare samt andra lärobjekt där enkelhet och effektivitet prioriteras. I anslutning till Jingarbetspasset presenterar Janne vår "egen", anpassade tjänst Box (ltu.box.com). Box underlättar vår delning och förvaring av stora filer samt möjliggör samarbete kring olika typer av dokument.

Det finns 20 platser till workshoppen. Anmäl dig genom att skicka ett mejl till Janne (Jan.Nystrom(at)ltu.se)!



INSTÄLLT: Daniel Barker förevisar och berättar om Flipped Classroom
Datum/tid: 2 dec 2013, 14.30-16.30
Lokal: A1545
Daniel Barker är verksam som gymnasielärare i matematik och fysik i Norra Real i Stockholm. Han har väckt stor uppmärksamhet i skol-Sverige för sina sätt att praktisera idén om "the flipped classroom", dvs. att med enkel och modern vardagsteknik höja kvaliteten i den egna undervisningen och skapa bättre förutsättningar för elevernas lärande. Daniel delar med sig av sina egna praktiska erfarenheter av och reflektioner kring ett litet annorlunda sätt att undervisa och skapa delaktighet och engagemang bland eleverna. Denna länk ger en liten beskrivning av hans arbete och idéer: http://barkersthlm.blogspot.se/2013/06/15-ar-med-videoforelasningar.html

Vi återkommer med besked om ett besök av Daniel Barker kan arrangeras vid ett annat tillfälle under 2014.